Site Admin
Zbliża się tydzień wyprzedaży i widzę, jak Wasze skrzynki mailowe zalewają oferty: ""-70% na powiększanie ust"", ""Botoks całego czoła za 250 zł"". Jako administrator i osoba dbająca o bezpieczeństwo, muszę włączyć Wam ""czerwoną lampkę"". W medycynie estetycznej nie ma miejsca na drastyczne obniżki bez utraty jakości lub bezpieczeństwa.

Przeanalizujmy koszty zabiegu:

1. Cena preparatu: Certyfikowana ampułka kwasu czy toksyny kosztuje kilkaset złotych. Jeśli zabieg kosztuje mniej niż cena zakupu legalnego produktu, co jest w strzykawce? Chiński zamiennik z AliExpress bez certyfikatu CE? Produkt przeterminowany?

2. Utylizacja i sprzęt: Jednorazowe igły, kaniule, sterylne obłożenie, utylizacja odpadów medycznych (krwi) - to wszystko kosztuje.

3. Kwalifikacje i ""Ręka Lekarza"": Płacicie nie tylko za mililitr żelu, ale za to, że lekarz wie, gdzie przebiega tętnica twarzowa i jak jej nie przebić. Płacicie za jego zdolność do udzielenia pomocy w razie wstrząsu czy zatoru.

Moja rada na Black Friday: Kupujcie kosmetyki, pakiety na zabiegi hi-tech (lasery, HIFU - tu maszyna jest już kupiona, więc rabat jest bezpieczniejszy), ale UNIKAJCIE podejrzanie tanich iniekcji u osób przyjmujących ""w domu"" lub w ""promocyjnych maratonach"". Leczenie martwicy po zatorze kosztuje tysiące złotych i zostawia blizny na całe życie."
Załączniki:
istockphoto-1173670395-612x612.jpg
istockphoto-1173670395-612x612.jpg (21.89 KiB) Przejrzano 1384 razy
O matko... A ja się właśnie zapisałam na "Russian Lips" za 450 zł u dziewczyny z Instagrama. Ma ładne zdjęcia, ale przyjmuje w wynajętym pokoju. Teraz się wystraszyłam. Czy powinnam odwołać?
ODPOWIEDZ