Site Admin
Osocze bogatopłytkowe (Platelet-Rich Plasma, PRP), czyli tzw. "wampirzy lifting", to zabieg autologiczny, czyli wykorzystujący naszą własną krew.
Osocze, bogate w czynniki wzrostu, jest wstrzykiwane w skórę, stymulując fibroblasty do produkcji kolagenu i elastyny, poprawiając unaczynienie i regenerację. Jest to idealny zabieg dla osób z alergiczną i wrażliwą skórą, szukających naturalnej rewitalizacji. Stosuje się go głównie na twarz, szyję, dekolt oraz skórę głowy (na wypadanie włosów).

Kluczowa jest jakość zestawu do odwirowywania krwi – musi on gwarantować wysokie stężenie płytek.

Czy wierzycie w moc autologicznych terapii?
Załączniki:
osocze-bogatyplytkowe1-1.jpg
osocze-bogatyplytkowe1-1.jpg (76.43 KiB) Przejrzano 1918 razy
Ja robiłam PRP, ale na skórę głowy, żeby wzmocnić włosy po stresie! Efekt był super po 3 zabiegach. Czy ktoś też ma takie doświadczenia?
Oczywiście, że mam podobne doświadczenia, ale z czegoś innego! Ja robiłam mezoterapię igłową (też na włosy), bo PRP wydawało mi się za drogie na start. Też miałam takie "baby hair", które zaczęły rosnąć, a włosy były jakby bardziej uniesione od nasady.

Ale skoro mówisz, że PRP jest takie dobre, to chyba muszę to przemyśleć! Dzięki za ten tip!
ODPOWIEDZ