Osocze bogatopłytkowe (Platelet-Rich Plasma, PRP), czyli tzw. "wampirzy lifting", to zabieg autologiczny, czyli wykorzystujący naszą własną krew.
Osocze, bogate w czynniki wzrostu, jest wstrzykiwane w skórę, stymulując fibroblasty do produkcji kolagenu i elastyny, poprawiając unaczynienie i regenerację. Jest to idealny zabieg dla osób z alergiczną i wrażliwą skórą, szukających naturalnej rewitalizacji. Stosuje się go głównie na twarz, szyję, dekolt oraz skórę głowy (na wypadanie włosów).
Kluczowa jest jakość zestawu do odwirowywania krwi – musi on gwarantować wysokie stężenie płytek.
Czy wierzycie w moc autologicznych terapii?
Site Admin
Ja robiłam PRP, ale na skórę głowy, żeby wzmocnić włosy po stresie! Efekt był super po 3 zabiegach. Czy ktoś też ma takie doświadczenia?
Oczywiście, że mam podobne doświadczenia, ale z czegoś innego! Ja robiłam mezoterapię igłową (też na włosy), bo PRP wydawało mi się za drogie na start. Też miałam takie "baby hair", które zaczęły rosnąć, a włosy były jakby bardziej uniesione od nasady.
Ale skoro mówisz, że PRP jest takie dobre, to chyba muszę to przemyśleć! Dzięki za ten tip!
Ale skoro mówisz, że PRP jest takie dobre, to chyba muszę to przemyśleć! Dzięki za ten tip!